A repülőtér rövid története, múltja, jövője

A Zalakarosi Repülőtér a Zalakarost Zalakomárral összekötő út mellett, a két település közigazgatási határán található.

A repülőtéren iroda épület, szociális blokk és egy 230 m2-es hangár áll jelenleg, folyamatban van egy 1000 m2-es hangár építése. A pálya 795 x 25 méter nagyságú, füves. 12 személy befogadására alkalmas légcsavaros repülőgépekig teljes biztonsággal használhatja bármilyen légi jármű.

A magánkézben és magánüzemeltetésben lévő Zalakarosi Repülőtér a sármelléki repülőtér körzetében helyezkedik el. Ideális kisgépes repülőtér. Már egész kis magasságban látható a KIS-BALATON teljes szépségében, feljebb emelkedve pedig a Keszthelyi öböl, a Keszthelyi hegység és a Hévízi tó maradandó látványa kápráztatja el a turistát. Sármellék közelsége csak fokozza a repülés biztonságát, teljes egészében alkalmas a környező turisztikai vállalkozások (Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, Zalacsány) igényeinek maradéktalan kiszolgálására.
A repülőteret létrehozó tulajdonosa időközben eladta egy vállalkozónak, aki a turisztikában is jelentős érdekeltséggel rendelkezik Zalakaroson. Ezek után több szakmai bérlője volt, akik sikeres repülőnapokat és egyéb rendezvényeket tartottak a repülőtéren.

2014-től az AVIADO Kft. üzemelteti a repülőteret.

A repülőtér jelenlegi bérlője és a köréje szervezett team a repülésért elkötelezett, szakmailag kiváló, rendezvények szervezésében és lebonyolításában járatos és kellő tapasztalatokkal rendelkező, hozzáértő földi és hajózó személyzetből áll.

Az üzemeltető meg kívánja valósítani azt a célt, hogy a repülőtér, valamint a szűkebb és tágabb környéke kedvelt kiránduló célpontja legyen a belföldi és külföldi pilótáknak, családjaiknak, baráti társaságainak és minden idelátogató vendégnek. Kis és nagy rendezvényeivel integrálódni kíván a környék turisztikai kínálatába.

Cégünk a célok eléréséhez szövetkezik Önnel, Önökkel, azzal a szándékkal,
hogy tartalmas és kulturált kikapcsolódást ajánl kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek!